Heb je vragen of ben je op zoek naar betreffende dieren? Neem gerust contact op;)

De eenden

Als je iets niet kan missen op een boerderij zijn dat wel eenden. Eenden eten graag veel insecten zoals muggen, vliegen en meer. Op elke boerderij heb je daar wel last van, eenden brengen de muggen en vliegenpopulatie onder hun hoede. Dus op de Minifarm misde ik ze ook. Ik heb eens een keer eerder kwakers gehad, maar dat was geen succes. Die kleine schattige eendjes kwekken letterlijk dag en nacht door en weten van geen ophouden. Kwaker eendjes waren dus uitgesloten op de Minifarm. Na de kwakers kwamen er eerst geen andere eenden meer voor terug. Bij toeval kwam ik in contact met Anneke die mij zou helpen met een nest konijnen die verstoten waren door het moederkonijn. Anneke haar moeder had een koppel Sakseneenden zitten. Alleen Sakseneenden zijn grote eenden en de ruimte waar ze zaten was net wat te klein voor ze. Anneke en haar moeder zochten dus een geschikte plek waar de eenden naar toe konden verhuizen. Ik bood ze aan om het koppel hier te brengen op de Minifarm. Dat vonden ze natuurlijk fantastich, en zo konden ze de eenden ook blijven zien.

 

Ik zal je eerlijk zeggen dat Sakseneenden mij niks zeggen. Toen ik ze ook opzocht op het 'internet' kon ik weinig vinden. Het gene wat ik vond was steeds geen antwoord op mijn vraag. 'Hoe groot worden Sakseneenden eigenlijk?'.

 

Sakseneenden zijn goeie leggers, broeden niet en zijn erg rustig van aard. Het vrouwtje kan nogal wat geluid maken. Dit was de informatie die ik kon vinden en die een beetje het nuttigst was van allemaal.

 

De volgende morgen stond Anneke met een grote bus voor huis. Achter in de bus zat het koppel Sakseneenden waar ik zo naar uitkeek. Ik was zeer benieuwd en kon natuurlijk niet wachten om ze te zien. We waren er allen klaar voor , de deuren gingen open en een grote kooi was te zien, alleen wel met een groot doek erover. Nu zag ik ze nog niet! Anneke trok de doek er af en ik stond daar voor verbazing te kijken. Anneke's moeder lachte , wat een joekels van eenden! Zulke grote eenden had ik letterlijk nog nooit gezien in al mijn dierjaren. We brachten de kooi met het koppel eenden gelijk op hun nieuwe plek. Nadat we ze hebben los gelaten voelden ze zich gelijk thuis en begonnen met elk dier een praatje te maken. De woerd voorop en het vrouwtje er achteraan, iedereen enthousiast begroeten.